Microsoft heeft aan geselecteerde Xbox Insiders een preview build van de aankomende Creators Update vrijgegeven. Gebruikers die zich aangemeld hebben voor de insider builds kunnen vanaf vandaag de aankomende update uitproberen.

Zo heeft Microsoft het Home-scherm, de Guide en het Multitask-menu flink op de schop genomen. De menu’s zijn lichter en minder zwaar voor de console. Daarnaast wordt er meer focus gelegd op de speler. Content die gamers veel gebruiken worden meer naar voren gebracht en zijn de mogelijkheden met Cortana flink uitgebracht.

Ook nieuw is dat updates voor de console, games en apps automatisch gedownload kunnen worden in iedere ‘power mode’. Staat je console standby, dan worden de updates gedownload.
Een andere grote vernieuwing is de ‘Copilot-functie’. Hierdoor is het mogelijk om met twee controllers singleplayer-games te kunnen spelen. Spelers met een beperking kunnen dan de hulp gebruiken van een ander.

Microsoft heeft meer functies voor de Creators Update in de pijplijn staan. Xbox Arena an Beam volgen later dit jaar. Deze preview-update is over een aantal weken te downloaden door alle Xbox Insiders. Wanneer deze Creators Update voor iedereen te downloaden is, is helaas nog niet bekend.