MSI heeft achter de schermen druk gewerkt aan een nieuwe variant van de GeForce GTX 1080 Ti Gaming X. Deze nieuwe variant heeft minder opvallende rood-tinten en heeft drie ventilatoren.

Deze videokaart is voorzien van drie Torx 2.0 fans. Klein is deze niet. Deze gigant bezet 2,5 sloten en is ook een stuk langer geworden. Dit is voor MSI de eerste Gaming X-videokaart met drie ventilatoren, maar niet de eerste videokaart met drie fans. De DUKE en Lightning-serie zijn ook al triple-fan videokaarten te vinden.

Vergeleken met voorgaande generaties ziet deze videokaart er totaal anders uit.┬áDe vertrouwde herkenningspunten zijn nog te vinden, waaronder de dragon-claws en de dragon-stickers op de fans. Ook heeft MSI hier weer LED’s geplaatst. Aan de zijkant van de kaart is dezelfde Mystic Light LED-bar te vinden die in de GTX 1080 Ti Lightning zit. Een doorn in het oog van MSI-fans was de opvallende rode kleurschema. Hier is MSI van afgestapt. Er zijn nog wel rode tinten, maar deze is veel minder dominant geworden. De backplate is voor een groot deel hetzelfde gebleven.

Specificaties

Out of the box is deze videokaart geklokt op 1569 MHz. Staat de temperatuur het toe, dan klokt hij zich automatisch over naar 1683 MHz. Ondanks dat het een andere GPU-koeler is is de printplaat hetzelfde als de oudere versies.