HTC, de fabrikant wat bekend is door zijn VR-bril ‘Vive’ en smartphones, heeft aangekondigd zijn aandelenhandel stil te leggen. Het zal dan niet meer mogelijk zijn om in hun aandelen te gaan handelen.

Er gaan de laatste tijd veel geruchten rond over het einde van deze noodlijdende fabrikant. Google heeft interesse in de smartphonetak getoond. Nu het handelen zal gaan stoppen lijkt dit gerucht nog sterker te worden.

Mocht Google HTC willen gaan overnemen, dan kan dit goed gaan uitpakken. HTC speelt de laatste jaren amper een rol van betekenis in de high-end smartphonemarkt. Met de HTC Vive kreeg het bedrijf wel de juiste positieve aandacht, maar het heeft nog niet veel geld in het laatje gebracht.

Google’s helpende hand

Het is niet de eerste keer dat Google een noodlijdende fabrikant overneemt. Vijf jaar geleden nam de zoekgigant de telefoonfabrikant Motorola over. Echter was deze poging tevergeefs. Google heeft na twee jaar Motorola verkocht aan Lenovo. De patenten en medewerkers bleven wel in handen van Google.

Google heeft momenteel een eigen smartphone die door HTC wordt geproduceerd. De Google Pixel komt daar namelijk ook vandaan.