PewDiePie voelt zich schuldig

In deze video gaat hij flink door het stof.

0
1919

Youtuber PewDiePie, ook wel bekend als Felix Kjellberd, is flink in het nieuws geweest de afgelopen dagen nadat hij tijdens een livestream een bepaald negatief N-woord zei. Hij speelde op dat moment PlayerUnknown’s Battlegrounds. Zoals je misschien wel weet is dat spel gigantisch populair en werd de stream dan ook goed bekeken. Het nieuws verspreidde zich snel en vele discussies volgden op social media. PewDiePie is enorm geschrokken van de heftige reacties. Zodoende heeft hij op zijn YouTube-kanaal een video geüpload waarin hij zijn excuses aanbiedt.

In de anderhalve minuut durende video geeft Felix aan zich te schamen. Hij vind het enorm dom dat dit wéér heeft kunnen gebeuren. Hij is vooral boos op zichzelf en geeft niemand anders de schuld.

“Ik ben vooral teleurgesteld in mijzelf en het lijkt alsof ik niets geleerd heb van alle controverses uit het verleden”, zo begint PDP. “Ik weet dat ik niet zomaar alles kan zeggen en ermee weg kan komen, ik ben gewoon een idioot. Maar, dat maakt wat ik heb gezegd niet goed. Het spijt me enorm als ik iemand hiermee beledigd heb, pijn heb gedaan of teleurgesteld heb. Vanuit mijn voorbeeldfunctie moet ik beter weten.”

Felix heeft enkele maanden geleden ook al niet-zo-leuke uitspraken gedaan over de neo-nazi demonstraties in Charlottesville, Amerika.

“Ik wil niet dat Nazi’s mijn grappen leuk vinden, ik gun ze dat plezier niet”, aldus PewDiePie. “Daarom stop ik met deze grappen, Nazi memes zijn niet grappig meer. Het is niet zozeer dat ik mijzelf ga censureren, ik wil gewoon niet geassocieerd worden met die groepen.”

PewDiePie heeft al eerder zijn Youtube RED show verloren, samen met enkele grote adverteerders. Het is nu afvragen wat voor gevolgen dit voor Felix heeft.