De zeer populaire NES Classic Mini-console krijgt een opvolger. De SNES Classic Mini moet eind deze maand in de winkels liggen. Deze zal gemiddeld voor €89,99 in de winkels liggen.

De kans is niet heel groot dat je van de NES Classic Mini gehoord heb. Deze kleine console was in no-time uitverkocht. Nintendo wilt dit voorkomen door de productie van de SNES Classic mini flink op te schroeven, aldus topman Reggie Fils-Aime. Hij geeft ook de waarschuwing om deze kleine console niet aan te schaffen via veilingsites, omdat dat niet nodig zal zijn. “De kans is klein dat er een tekort zal zijn. Er komt voldoende voorraad beschikbaar”.

Nintendo heeft de productie van de NES Classic Mini bewust vroeg stopgezet. Het was nooit de bedoeling geweest om de mini-console lang op de markt te houden. In het verleden werden retro-consoles niet goed verkocht. Uiteindelijk is onder de streep meer dan 2,3 miljoen NES Classic Mini-consoles verkocht, maar dit aantal zal naar verwachting hoger liggen bij de SNES Classic Mini.