HTC heeft een update uitgebracht voor Edge Sense op de HTC U11-telefoon. Met deze update is het mogelijk om je apps te besturen door in de randen te knijpen. 

Met de oorspronkelijke versie van Edge Sense was het mogelijk om snel een app op te starten of een foto te maken. Nu kun je commando’s toewijzen binnen apps. Je kunt een lange of korte knijp toewijzen aan verschillende apps. Ook werkt deze knijpupdate tegelijk in meerdere apps. Je hoeft het dan niet opnieuw in te stellen, de commando’s worden gelijk omgezet naar de juiste app.

Knijp in je HTC telefoon!

Gebruik je de camera-knijpfunctie, dan kun je deze vanaf nu ook gaan gebruiken in Instagram of Facebook. Maak je gebruik van Google Maps, dan kun je met een knijpbeweging inzoomen op de kaart. Speel je muziek af? Muziek zet je snel op pauze met een kneep aan de zijkanten.

De update is momenteel nog in ontwikkeling. Door een opt-in functie kun je je aanmelden voor deze functie. Naar verwachting zal binnenkort deze update voor iedere U11-telefoon beschikbaar komen.