Ben je een YouTuber en stream je geregeld via dit platform? Dan heb je ongetwijfeld al eens meegemaakt dat de delay vrij hoog is. Nu heeft YouTube een nieuwe optie toegevoegd voor het streamen. Deze nieuwe optie verkleint de delay tot ‘een paar’ seconden. Streamers die een betere interactie wilt met hun publiek zullen deze optie kunnen gebruiken.

Youtube heeft deze functie de naam ‘Ultra low-latency‘ gegeven. Hierdoor is het mogelijk om met minder delay te kunnen streamen. Deze optie is beschikbaar naast ‘Low-latency’ en ‘Normal latency’. Ben je een streamer van games en is interactie nodig, dan zal deze kortere delay er voor zorgen dat je sneller je antwoorden vanuit de kijkers krijgt. Echter hangt hier wel een nadeel aan. De delay is lager, dus de buffertijd ook. De kans dat kijkers een haperend beeld krijgen neemt dus toe.

Apple Replaykit

Ook heeft YouTube in zijn iOS-app de functie toegevoegd waarmee je games via iPhones of iPads kunt streamen via Apple ReplayKit. In het verleden kon hiervoor alleen YouTube Gaming gebruikt worden. Het geven van live commentaar is mogelijk. De microfoon van het apparaat kan gebruikt worden in de stream. Wil je jezelf ook plaatsen in de stream (facecam), dan is dat ook mogelijk. Er wordt dan gebruik gemaakt van de frontcamera van het apparaat.

Streams modereren

Daarnaast voegt YouTube extra functies toe voor het modereren van reacties op livestreams. De streamer kan de chat pauzeren en reacties sneller verwijderen. Twijfelachtige reacties kunnen gemarkeerd worden. Door het moderatiesysteem van YouTube wordt deze gecontroleerd voordat ze geplaatst worden.

Deze nieuwe functies zijn vanaf nu beschikbaar voor creators.