Er zijn verschillende manieren om geluid te rippen van een Youtube-video. Een van deze mogelijkheden is door gebruik te maken van de website Youtube-MP3. Torrentfreak meldt dat dit verleden tijd is. De belangenbehartiger van Amerikaanse platenmaatschappijen (RIAA) en de website hebben een schikking getroffen om de site offline te laten gaan.

De website Youtube-MP3.org is momenteel nog online, maar het omzetten van video naar mp3-audio werkt niet meer. Dit is dan ook het einde van deze populaire website. Youtube-MP3.org kon dagelijks rekenen op miljoenen bezoekers. Dankzij advertenties werd er hier flink wat geld mee verdiend.

Tussen Youtube-MP3 en de RIAA is een overeenkomst gesloten. De site bekent schuldig te zijn op alle punten die RIAA aangaf. RIAA heeft aangegeven het domein te willen claimen. Dit staat ook in de schikking die aan de eigenaar van de website is gegeven. Daar moet gehoor aan gegeven worden. Wordt dit niet gedaan, dan kan de registar het domein alsnog van eigenaar laten wisselen.

Opvolger

Wie hoopt op een officiƫle opvolger van deze site kan lang gaan wachten. De eigenaar van de site mag geen vergelijkbare activiteiten uitvoeren, waaronder bijdragen leveren voor het rippen van muziek. Het is nu aan de rechter om deze schikkingsovereenkomst goed te keuren.