Als je de telefoonwereld een beetje volgt heb je ongetwijfeld berichten gelezen over de iPhone 8. Deze telefoon zal naar verwachting dunne schermranden en een gloednieuw design krijgen. Maar wat blijkt: Naar verwachting zal dit niet de uiteindelijke naam van deze telefoon worden.

Dit ligt in lijn met de verwachtingen. Als Apple inderdaad een iPhone 8 zal uitbrengen, zal dit verwarring opleveren met de (vermoedelijke) iPhone 7S en iPhone 7S Plus. Ook gaat de iPhone 8 duurder zijn dan de andere telefoons.

Er zijn inmiddels een aantal andere namen gelekt. De een noemt het de iPhone Edition, wat in lijn ligt met de eerdere Apple Watch Edition. Deze Apple Watch was duurder en luxer dan het reguliere product.

iPhone X

iCulture, een populaire website over Apple, beweert juist dat Apple voor de ‘iPhone X’-benaming heeft gekozen. Dit is ook een logische optie. Het is in 2017 tien jaar geleden dat de eerste iPhone uitgebracht werd.

Wat de echte naam van de iPhone 8 / iPhone X / iPhone Edition wordt is nog even afwachten. Apple heeft inmiddels uitnodigingen verzonden naar verschillende media om bij de launch aanwezig te mogen zijn.