Op 11 september gaat de Chinese fabrikant Xiaomi de opvolger van de Mi Mix aankondigen. Echter zijn hiervan de vermoedelijke specificaties gelekt. Er zijn afbeeldingen online verschenen waarin informatie over de telefoon wordt getoond.

De afbeeldingen komen van de Chinese site Weibo. Op de afbeeldingen is een telefoon te zien met zeer dunne randen en ‘Mix 2’ bij benaming. De telefoon bevat een Qualcomm Snapdragon 836, 256GB aan opslag, 4400mAh-accu, een 20-megapixel camera en een 6,2″ scherm met een opvallende resolutie van 2960×1440 pixels. Ook is te zien dat deze telefoon op Android 8.0 draait.

Dit is opvallend. Qualcomm heeft de Snapdragon 836 nog niet aangekondigd. Volgens de betrouwbaare lekker Evan Blass is Google van plan om deze chip wel te plaatsen in de Pixel 2. Deze wordt 5 oktober onthuld. Daarnaast is Android 8 net nieuw. Het lijkt ons heel sterk dat Xiaomi in zo’n korte tijd een eigen versie van zijn MIUI-skin beschikbaar heeft.

Of deze geruchten kloppen is nog even afwachten. Op 11 september heeft Xiaomi een speciale presenatie waar de Mi Mix 2 aangekondigd gaat worden. Deze moetnog dunnere randen hebben dan zijn opvolger.

De Xiaomi Mi Mix werd vorig jaar aangekondigd. Met een scherm met afgeronde hoeken en zeer dunne randen was dit een heel opmerkelijke verschijning.