Op de IFA heeft Logitech de Craft aangekondigd. Dit is een speciaal draadloos toetsenbord voor content creators. Door middel van een draaiknop op de linkerbovenhoek moet het mogelijk zijn om nog efficiënter content te produceren.

Logitech heeft deze draaiknop de naam ‘Kroon’ meegegeven. Deze werkt vrijwel gelijk als de Contour Design Shuttle, maar zit nu in het toetsenbord verwerkt. Het idee is dat je met een tik op de aanraakgevoelige Kroon kan wisselen tussen specifieke functies. In Premiere Pro kun je door je timeline heen draaien, terwijl je in Photoshop de kleurverzadiging aanpast. Werk je bijvoorbeeld in Microsoft Office, dan kun je de lettergrootte aanpassen of in Excel snel door je werkblad bladeren.

Voor al deze functies heb je dan wel de Logitech Options-software nodig. Op dit moment is het lijstje met ondersteunde software nog niet heel groot. Van het Adobe CC 2017-pakket wordt alleen Photoshop, Illustrator en Premiere ondersteund. Microsoft Word, Excel en Powerpoint werken alleen vanaf versie 2010. Wil je een andere applicatie gebruiken, dan is dat mogelijk. Hier zul je dan zelf wel aangepaste profielen moeten aanmaken.

De Logitech Craft is voorzien van subtiele witte verlichting zodat je in het donker alsnog aan de slag kan. De toetsen hebben ook een klein kuiltje. Ben je iemand die blind typt, dan gaan je vingers gelijk naar het midden van de toets toe.

De Logitech Craft is geschikt voor Windows en macOS en is vanaf eind september te koop voor €199.

 

2 REACTIES

  1. Ik snap dan niet waarom mensen dit zouden willen kopen. Ten eerste, het lijkt heel erg op een laptop toetsenbord, lekker typen gaat naar mijn mening dan niet. Dan hebben we nog niet eens over de prijs gepraat, €199,-! Waarom zou je dat willen kopen inplaats van een wat goedkoper toetsenbord en een Griffin PowerMate wat in principe het zelfde kan voor minder.