Nintendo heeft een rechtszaak tegen het Amerikaanse iLife verloren. In de uitspraak is Nintendo schuldig gevonden aan patentschending met de Wii-controllers. De boete bedraagt tien miljoen dollar (8,41 miljoen euro).

De jury in Texas heeft dat donderdag besloten. Volgens de jury heeft Nintendo het patent voor de motioncontroller die in de controller van de Wii zit geschonden. iLife klaagde Nintendo vier jaar geleden aan. iLife eiste toen vier dollar per controller. In de tijd dat de Wii verkocht werd waren er 36 miljoen consoles verkocht. Dit komt uit op een bedrag van 144 miljoen dollar.

De techniek die iLife ontwikkelde had als doel om baby’s te monitoren en te voorkomen dat ouderen zouden vallen. Ook kon deze techniek gebruikt worden voor andere toepassingen, waaronder ook in de Wii-controllers.

Nintendo heeft nog niet gereageerd op de uitkomst van de rechtszaak.

Aanklacht Nintendo Switch

Opnieuw werd er een aangeklaagd voor een patentschending ingediend. De Amerikaanse fabrikant Gamevice claimt dat het concept van de Joy-Con controllers die bij de Switch gebruikt wordt gestolen is.

Gamevice maakt controllers voor smartphones en tablets die aan de zijkanten van het scherm geplaatst kunnen worden. Dit is ook het geval bij de Switch. Gamevice eist een schadevergoeding en een verkoopverbod van de Switch.

1 REACTIE