Wileyfox geeft met zijn nieuwe Pro-telefoon het besturingssysteem Windows 10 Mobile nog een kans. Op elektronicabeurs IFA is deze zakelijke telefoon getoond. Met een bedrag van €249 gaat deze telefoon over de toonbank. Het is nog niet bekend wanneer de Wileyfox Pro uitkomt.

Wileyfox heeft begin dit jaar aangekondigd plannen te hebben om telefoons met Windows te maken. Met de Pro komen zij deze plannen ook waar. Andy Lee, VP Sales bij Wileyfox verklaart het volgende:
“Windows is qua zakelijke beveiliging beter dan Android. Steeds meer bedrijven vragen om goedkopere telefoons die goed genoeg presteren. Als bedrijven duizenden apparaten gaan kopen om hun werkervaring te verbeteren is een goede prijs cruciaal. Dat is waar wij ons op focussen”.

In de telefoon is een 5″-LCD te vinden met een resolutie van 1280×720. Onder de motorkap is een Qualcomm Snapdragon 210 en 2GB RAM geplaatst. Aan de achterkant is een 8 megapixelcamera te vinden. Aan de voorkant is een camera van twee megapixel te vinden. De accu heeft een capaciteit van 2100mAh.

De keus voor een Windows-telefoon is op dit moment gewaagd. Microsoft is momenteel bezig om hun eigen Lumia-lijn uit te faseren. Ondanks dat het marktaandeel van Windows Mobile te verwaarlozen is heeft Wileyfox toch besloten om een Pro-telefoon uit te brengen.